Nieuws

Vari*lite VL5A

Nov 19, 2020

Recent bouwde ik een Vari*lite VL5A washlight uit 1998 om tot wifi led moodlight. Energiezuinig voor gebruik als sfeerlicht in de woonkamer.
Het originele mechanische dichroïsch kleurenmengsysteem met lineaire stappenmotoren behouden, aangestuurd met nieuwe elektronica.

Zie hier een video van het resultaat...

 

 

ETC EOS lichtconsole training

Apr 9, 2019

Om beter bekend te raken met de ETC EOS lichtconsoles volgde Ronald hiervoor een training.
'ETC EOS family lichtconsole training - Level 2'

De training werd gefaciliteerd door Controllux te Alphen aan den Rijn.

 

Theaterschool krijgt 't Onderdak muisstil

Apr 29, 2018

SASSENHEIM • Bezoekers van 't Onderdak waren zelden zo muisstil als in afgelopen weekend. Tijdens de voorstelling Jongen in Gestreepte Pyjama van Theaterschool Teylingen was door de zaal vooral geritsel van zakdoekjes te horen. Het sterke spel op het podium maakte indruk.

Het op het gelijknamige boek (2006) gebaseerde verhaal over de Tweede Wereldoorlog blijft confronterend en met de wereldwijde onrust actueel. De vader van Bruno gaat concentratiekamp Auschwitz leiden. Zijn gezin verhuist hiervoor van Duitsland naar Polen. Vanuit zijn nieuwe kamer ziet Bruno achter een hek mannen en jongens in gestreepte pyjama's. Hij gaat op onderzoek en bij het hek treft hij de gevangen genomen Joodse jongen Shmuel. De twee bouwen een vriendschap op. Maar dat gaat niet vanzelf, midden in een oorlog die maar voortduurt. 

Theaterschool Teylingen bracht het verhaal vier maal op het podium. Het prachtige lichtspel, de projecties en snelle decorwisselingen zorgden voor vaart in de voorstelling, waarmee het geheel niet al te zwaar werd om naar te kijken. Het verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap heeft een verrassend slot, waarvoor regisseur Patrick Norman de Ridder koos om het niet uit te beelden, maar te laten vertellen door de twee hoofdrolspelertjes Bruno en Shmuel. Een treffende keuze om de actualiteit van het verhaal te benadrukken. De moeder van Bruno ziet gedurende het verhaal steeds meer de gruwelijkheden in het werk van haar man, een rol die sterk werd neergezet door Simone Schouten. Ook de band tussen Bruno en de Joodse bediende Pavel, zondag gespeeld door Kjell van Gijlswijk en Bert Bouwmeester, ontroerde.     

Het theaterstuk is anders dan de meer muzikale voorstellingen die eerder zijn neergezet door de theaterschool. "We krijgen veel positieve reacties en dat motiveert om er mee door te pakken en het te professionaliseren", zegt Patrick Norman de Ridder, de creatieve man achter het stuk. "Het zou elk jaar terug kunnen komen in aanloop naar 4 mei, opgevoerd voor bijvoorbeeld scholen." 

Verhalen over de Tweede Wereldoorlog moeten verteld blijven worden. Dat blijkt wel uit de reacties na de voorstelling. "Integer, indringend, overweldigend en professioneel", zegt een bezoeker achteraf. "Jongens die een vriendschap sluiten die niet zonder gevolgen blijft. Wat een prachtversie van het bekende verhaal, kippenvel", reageert een ander. 

Producent: Theaterschool Teylingen
Regie en Script: Patrick Norman de Ridder
Decor en scenografie: Patrick Norman de Ridder, Ronald Dirkmaat
Lichtontwerp: Ronald Dirkmaat
Muzikale leiding: Annemieke van der Ploeg
Regie assistent: Milou Pouw

Technische realisatie: Production Partners Utrecht

Fotografie: Monica Stuurop

Jongen in Gestreepte Pyjama

Apr 10, 2018

Voorbereidingen voor Jongen in Gestreepte Pyjama in volle gang.

Er wordt hard gewerkt door alle disciplines aan de laatste voorbereidingen voor dit mooie theaterstuk.
De première komt in zicht!

Mis het niet en bestel snel je kaartjes. Meer info: www.theaterschoolteylingen.nl

Producent: Theaterschool Teylingen
Regie en Script: Patrick Norman de Ridder
Decor en scenografie: Patrick Norman de Ridder, Ronald Dirkmaat
Lichtontwerp: Ronald Dirkmaat
Muzikale leiding: Annemieke van der Ploeg
Regie assistent: Milou Pouw

Technische realisatie: Production Partners Utrecht

Fotografie: Monica Stuurop

Info

De dienstverlening van RD Lighting bestaat uit het ontwerpen, opbouwen, (pre)programmeren en operaten van lichtshows.

Dit kan zijn ten behoeve van allerlei soorten projecten, zoals:
theatershows, evenementen, corporate events, concerten, festivals enz.

Lees meer...

Copyright © 2015-2022 RD Lighting.
All rights reserved.